1
دانش پژوه سطح3، گرایش تفسیر و علوم قرآن، مدرسه علمیه تخصصی حضرت نرجس(س)
2
استادیار گروه الهیات و معارف اسلامی دانشگاه سیستان و بلوچستان.
چکیده
ذات آدمی، به دنبال آرامش است و خداوند راه رسیدن به آن را در نهاد مقدس خانواده قرار داده است. یکی از اصلیترین عوامل تأمین آرامش در خانواده، زن است که در صورت عملکرد صحیح میتواند این نیاز اعضاء خانوادهی خود را به درستی تأمین نماید. برای این منظور، علاوه بر قابلیتهای خدادادی، نیاز به آراسته شدن به فضائل اخلاقی مؤثر در این مهارت است که از مهمترین آنها سعه صدر میباشد. در پژوهش حاضر، روش تحقیق بر اساس منابع مورد استفاده، روش نقلی-وحیانی و شیوه پردازش اطلاعات به صورت توصیفی-تحلیلی است و هدف آن بررسی اهمیت وجود سعه صدر در زن و تأثیر آن بر آرامش روانی خانواده وی است. سعه صدر یک فضیلت و عنایت درونی است که در آیات قرآن منشأ سه خصوصیت اخلاقی مهم است و آن سه عبارتاند از حقپذیری، سکینه و قدرت تحمل بالا. برای بررسی اثرات سعه صدر زن بر آرامش خانواده، بهترین مسیر، مشاهده آثار خروجی سعه صدر بر آرامش خانواده است. حقپذیری زن سبب میشود دستورات دینی در مورد حقوق شوهر و نیز وظایف مادری را با آرامشخاطر و رعایت کامل این مسئولیتها انجام دهد و از این رهگذر آرامش آنها را تأمین کند. سکینه زن، خود عامل مهمی در آرامش دیگر اعضاء خانواده است، وقتی او به عنوان عضو تأثیرگذار در خانواده، آرام باشد، زمینه آرامش دیگر افراد خانواده را فراهم میکند. قدرت تحمل بالای زن سبب میشود بستر رشد و پرورش دیگر اعضاء خانواده فراهم شود بدون آنکه سختیهای این مسیر آرامش را از او سلب کند.
زنگنه بایگی, سمیه, دباغی, فهیمه, بلوکی, افضل. (1402). تأثیر سعه صدر زن در آرامش روانی خانواده از منظر آیات و روایات. نجم/ دوفصلنامه علمی تخصصی پژوهش های خانواده قرآنی, 1(1), 120-97.
MLA
سمیه زنگنه بایگی; فهیمه دباغی; افضل بلوکی. "تأثیر سعه صدر زن در آرامش روانی خانواده از منظر آیات و روایات". نجم/ دوفصلنامه علمی تخصصی پژوهش های خانواده قرآنی, 1, 1, 1402, 120-97.
HARVARD
زنگنه بایگی, سمیه, دباغی, فهیمه, بلوکی, افضل. (1402). 'تأثیر سعه صدر زن در آرامش روانی خانواده از منظر آیات و روایات', نجم/ دوفصلنامه علمی تخصصی پژوهش های خانواده قرآنی, 1(1), pp. 120-97.
VANCOUVER
زنگنه بایگی, سمیه, دباغی, فهیمه, بلوکی, افضل. تأثیر سعه صدر زن در آرامش روانی خانواده از منظر آیات و روایات. نجم/ دوفصلنامه علمی تخصصی پژوهش های خانواده قرآنی, 1402; 1(1): 120-97.